2014. június 12. | 01:03
Ha azt gondoltad, hogy a Far Cry 4 főellensége csak egy rózsaszín ruhába öltöztetett őrült figura, vagy egy újabb Vaas, igen csak mellé lőttél, hiszen Pagan Min egy komplex, érzésekkel és célokkal rendelkező karakter, aki nem csak azért gonoszkodik, hogy megkeserítse a főhősünk életét. Sőt!

Mikor a játék főhőse, Ajay Ghale megérkezik szülőföldjére, Kyratba, az ország diktátora, Pagan Min örömmel és szeretettel fogadja, mint egy rég látott ismerőst - habár Ajay nem emlékszik rá. Ő viszont egyből felismeri a fiút: ismerte a családját, mielőtt elvándoroltak az országból. Hiába hogy ő a játék főellensége, még bulit is szervezett érkezésünkre, és azt reméli, hogy milyen jól fognak együtt szórakozni - és mindent lezúzni, hiszen minden a hatalmukban áll. "Nem ilyen első találkozást várnánk a játék főgonoszával - mondja Cedric Decelle, a játék technical directora - Általában egy ölj-és-éld-túl szituáció áll fenn a legtöbb játékban".Természetesen Pagan Min koránt sem egy kiszámítható alak. Mielőtt királlyá koronázta magát, ki kellett törnie alvilági gyökereiből, új személyazonosságot szereznie, míg végül hatalomvágya az éppen bukóban lévő kyrati államra vetődött. Hamar egy lapra került a királypártiakkal, de néhány hónapnyi véres harc és árulás után Min magát ültette az ősi ország trónjára. Terrorral válaszolt mindenkinek, aki egy szóval is ellenkezni mert neki. A saját királyi seregét hűséges kínai követőkből és a kyrati lakosságból hozta létre, majd hatalma megszilárdítása után Kyrat mélyen gyökerező hagyományait teljesen figyelmen kívül hagyva folytatta rémuralmát.

Néhány évtized elteltével Min még mindig legalább annyira kiszámíthatatlan és furcsa, mint mikor kezdte. Imád villogni, ahogy sajátos érzéke van a divathoz is. Jól érzi magát a védjegyévé vált rózsaszín ruhájában, de az arcára fröccsenő vér látványa sem szegi kedvét. Odavan a bollywoodi filmekért is.

Természetesen elkerülhetetlen a Far Cry 3 antagonistájával, Vaas-szal való összehasonlítás, de eltekintve attól, hogy mindketten szerepelnek a játék borítóján, két teljesen különböző karakterről van szó. Míg Vaasban ott volt egyfajta állatias kegyetlenség és ragadozó jellem, Pagan Min a könnyed bájával képes elvarázsolni maga körül az embereket. "Egyfajta furcsa, kényelmetlenül pontosra csiszolt elegancia -mondja Mark Thompson, a FC4 narrative directora - Viszont Min megnyerő stílusa nem egyezik meg a tetteivel és a mondanivalójával".

Továbbá, a legnagyobb különbség a két karakter között, hogy míg Vaas menthetetlenül forrófejű volt, Pagan Min hideg, számító fejjel gondolkodik. Egy iskolai hasonlattal élve, míg Vaas a kötekedős, zsebpénzedet elszedő srác lenne, addig Min olyan, mint egy barátod, aki tudod hogy rossz hatással van rád, és minden bajba bele akar rángatni. Aki előbb-utóbb börtönben vagy holtan végzi. Mindenkinek van ilyen barátja, aki egy péntek este ráveszi a haverjait, hogy lopjanak el egy kocsit, pedig mindenki tudja, hogy ez egy rossz ötlet. Pagan Minről lerí, hogy belül egy lelki roncs... de kívül elegáns, elbűvölő, olyannyira, hogy meghívhatnád vacsorára a szüleidhez, ők pedig imádnák.Pagan Min egy valóban mély karakter. És az ilyen karakterek, akikkel sok minden történik a felszín alatt, arra ösztönzik az embert, hogy megpróbáljon belátni a felszín alá. De vigyázz: Min rendkívül öntudatos. Tisztában van vele, hogy mennyire elbűvölő. Tudja, hogy te mit gondolsz róla titokban. Tudja, hogy minek látod őt. És tökéletesen kihasználja ezt. Ezért is olyan kísértésbe ejtő karakter. Hiszen Vaas társaságában tudtad, hogy 99%, hogy valami rossz fog történni. De Min esetében ez nem egyértelmű. Ő teljesen őszinte meggyőződéssel hív magához, hogy gyere játszunk együtt. Kérdés, hogy meddig élvezi a játékszerét, és mit csinál veled, miután megunta?

A Far Cry 4 főellensége akár egy korábbi Far Cry játék főhőse is lehetett volna egyszer. Ebben a feltételezett játékban vele játszanál, amint elfoglalja Kyratot. Mikor találkozol vele a játékban, már húsz év eltelt azóta: megszerezte a hatalmat, és mostanra majdhogynem sajnálja, hogy mi mindent tett. Már ráunt a hatalomra. Vagyis, mint látható, Pagan Min egy rendkívül kifinomult jellem, jóval több mint féktelenség és villogás.
Természetesen a főszereplő Ajay Ghale és Pagan Min kapcsolata, valamint hátterük alaposan ki lesz vesézve a játékban, aminek eredményeképpen Ajay nem csak Pagan őrült oldalát fogja látni, sőt néha pedig örülhetsz, hogy a barátodnak tudhatod.

Forrás: UbiBlog

Ha még nem láttad Pagan Min E3-as bemutatkozását, most megnézheted
magyar felirattal:Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu