2017. november 19. | 07:55
Hope megye, Montana. A szabadság és a bátorság földje, de egy olyan fanatikus kultusz otthona is, mint a Eden's Gate, amely az elmúlt évekbenlassan beszivárgotta a lakosok mindennapi életébe.

2018. február 13-án forgalomba kerül az első Far Cry franchise-on alapuló regény Far Cry Absolution címmel, amiben Mary May Fairgrave történetét olvashatjuk, aki szinte mindenét elveszítette.
Szülei gyanús körülmények között hunytak el, testvérét pedig a kultikus vezető karizmatikus szavai elkábították, majd pedig "nyomtalanul eltűnt". Amikor a hatóságok megtagadják a vizsgálatot, Mary úgy dönt, hogy a saját kezébe veszi a dolgokat. Mary öntudatos és veszélyes ellenfél, de egyedül vaj mi kevés eséllyel indul harcba.
William Boyd, a helyi vadász, akit a legsötétebb pillanataiban az Eden's Gate mentett meg. Amikor az ő és az egyik öreg barátja lányának, Mary-nek az útjai keresztezik egymást, az megváltoztatja mindkettőjüket. William rá kell hogy jöjjön, ami Hope megyében történik, az már távol áll attól, amiben ő hitt.

"Szeretem, hogy a Far Cry világa nem áll távol a valóságtól és így nagyon emberi, nagyon hihető történetet tudok papírra vetni." - mondja Urban Waite, a Far Cry Absolution írója.

A Product Manager, David Bedard elmondása szerint "a Far Cry Absolution lehetőséget ad a rajongóknak, hogy megtudják az Ellenállás tajgainak a történeti és motivációs hátterét, az okát, amiért beléptek az Eden's Gate elleni harcba. Emellett betekintést enged a kultusz mindennapjaiba és ablakot nyit hogy lássuk, ez milyen hatással van a helyi lakosságra."

Urban Waite hozzátette: "Örülök, hogy ez e történet eljut a rajongókhoz. A regény olvasói sokkal nagyobb betekintést kapnak a karakterekkel és az elő történettel kapcsolatban, ezáltal pedig jobban meg fogják érteni és élvezni a játékot."

Far Cry Absolution 2018. február 13-án lesz elérhető keménykötésű, puhafedelű és eBook kiadásokban, így a rajongóknak még lesz idejük ráhangolódni a február 27-én megjelenő játékra.

Far Cry 5   Far Cry Absolution   Regény   Urban Waite   Hope County   Mary May Fairgrave   
 
https://farcry.cenega.hu