2017. október 24. | 14:15
Sokak eddig talán bele sem gondoltak, hogy a Far Cry 5 rosszfiúi nem a szokványos negatív figurák. Ők nem kalózok vagy zsoldosok, akik pénzért ölnek. Ők hívő emberek, akik "az Atya", Joseph Seed által megfogalmazott magasabb célok érdekében élnek és harcolnak. Mint sok ilyen fanatikus hívő közösség, a Project at Eden’s Gate is megalkotta a saját szabályait, a saját hitét, és ezzel együtt a vallási zenéi. Hogy ezek a zenei alkotások tényleg egyediek és magával ragadóak legyenek, erről a Far Cry 5 díjnyertes zeneszerzője, Dan Romer gondoskodott.

"Már a legelején tudtuk, hogy a Project at Eden’s Gate saját hangzásvilággal, saját vallási zenével rendelkezzen" - említi meg Tony Gronick, a Far Cry 5 zenei rendezője, aki maga is szorosan együttműködött Romer-el a munkálatokon. A zeneszerkő a Bobby Shin Nashville kórussal az oldalán 10 olyan zenét alkotott, amit hogy egy a történetet nem ismerő személy hallgat, minden bizonnyal azt mondja, hogy "ez milyen gyönyörű és inspiráló muzsika"... Aztán amikor leülsz játszani és felcsendül a muzsika, rádöbbensz, hogy ez valami teljesen másról szól, mint eddig hitted!Ezek a vallási zenék pedig mindenhol szólnak, ahol a fanatikusok jelen vannak. Ahogy elfoglalnak egy területet, egyből buszokból vagy póznára szerelt hangszórókból (megafonokból) hirdetik jelenlétüket és halljuk hitüzet dicsőítő zenéiket. A Project at Eden’s Gate saját rádióállomással is rendelkezik, hogy egész Hope megyében hallhatóak lehessenek még akár az autókban is.

"Bevallom, hogy amikor elkezdtünk dolgozni a zenéken, az volt az első gondolatunk, hogy annyira idegesítse a játékosokat, hogy minél hamarabb végezni akarjanak a fanatikusokkal, hogy elhallgathassák a zenéjüket" - mondta Gronick. Aztán ahogy haladtunk előre és egyre szebb művek készültek, észrevettük, hogy akik a játékkal játszanak, egyre inkább kereseik a fanatikusok rádió csatornáját, mert nekik tetszik a zene!Ezek a vallási zenék annyira meghatározó részei lettek a játéknak, hogy a tényleges háttérzene is úgy lett komponálva, hogy ezt körülölelje, kiegészítse egy egésszé. Képzel el a zenét egy fának, ahol a vallási énekek a törzsét, az egyes cselekvések pedig az abból kinövő ágakat jelképezik. És a folyamatosaj jelen lévő zene szinte már együtt él a játékkal: ha lopakodsz, ha új helyeket fedezel fel, vagy ha harcolsz, mindig az mozzanathoz illő aláfestést hallasz.

A háttérzenék zenei stílusai bár összhangban vannak a játék vallási zenéivel, annak hangszerelése esetenként teljesen különböző. Hope County minden egyes régiójának más és más zenei aláfestése van. Például amíg Whitetail Mountains zenéje dark, industrial edge, addig Holland Valley területén a tradicionális ameriaki pop, dance, glam rock és folk hallható. Henbane River felé járva pedig pszichedelikus, poszt-rock felhangok járják be a tájat. Amikor olyan helyeken fordulunk meg, ahol nincsenek jelen a fanatikus vallási csoport, akkor bukolikus, nyugodt zenét hallunk sok akusztikus gitárral, hegedűvel és banjo-val.

Far Cry 5   Hope County   Zene   
 
https://farcry.cenega.hu