2017. május 20. | 14:13
Május 16-án a Ubisoft bejelentette a Far Cry 5 címet, de a részletekről egyelőre semmit sem tudni. Így nem maradt más, sorba kell vennünk, hogy milyen hivatalos információkat tudunk

  • Biztosnak látszó információ, hogy az új rész 2017-ben nem jelenik meg.
  • A Ubisoft négy játékát, az új Assassin’s Creed-et, The Crew 2-t, a South Park: The Fractured But Whole-t és a Far Cry 5-öt mindenképpen ki szeretné adni még a 2017-2018-as üzleti évben, azaz mindegyiket a kezünk közé kaphatjuk 2018. március 31-e előtt.
  • A Far Cry Primal februárban megjelenő játék volt.

A Far Cry 5 megjelenését illetően a fenti állításokból adódóan nem lenne meglepő egy első negyedéves, 2018 februári megjelenés. Ez persze csak spekuláció épp úgy, mint a játék helyszínét illető feltevések, melyekről már korábban is írtunk. Az pedig, hogy ezekből kettő potenciális helyszín lett, azt mi sem támasztja jobban alá, mint az van alapja...

Ismerős szigeten?

A Ubisoft május 2-án a Facebookra és Instagramra is kirakott egy képet, amit a rajongók egyből felismerhetnek: a Rook-szigetek a Far Cry 3-ból! A kiadó óvatosan csak annyit írt mellé, hogy "Une île que l'on n'a jamais vraiment quittée." azaz "Egy sziget, amit igazán sosem hagytunk el."
Meg kell említeni, hogy a Ubisoft a Game Informernek az állította, hogy a képet csak visszaemlékezésnek szánták, nem pedig egy Far Cry 5 bejelentésnek.

Vadi új vadnyugat?

A játékkal kapcsolatos legújabb és legérdekesebb pletyka azonban mégsem a megjelenéséről, hanem a helyszínéről és az idejéről szólt, ami nem más, mint a vadnyugat.
A Great Falls Tribune hozta a hírt, amely szerint a montanai prérin egy templom mellett egy stáb Jeff Guillot producer vezetésével valamilyen spagettiwestern stílusú, a 19. századi Amerikában játszódó játékhoz forgat élőszereplős kisfilmet, és eme játékprogram szeptemberben jelenik meg. Guillot azt is elárulta, hogy ez a program egy globálisan is ismert franchise folytatása. (Bár ez a februári megjelenésnem ellent mondana...)
Emellett 2015-ben a francia kiadó közzétett egy kérdőívet a jövőbeni Far Cry lehetséges helyszíneivel, és ott is szerepelt a spagettiwestern stílusú, a 19. századi Amerikában játszódó játék.


Azt viszont majd hogy nem teljesen biztosra vehető, hogy csak hetek választanak el minket az E3 2017-től, melynek során megismerhetjük a hamarosan megjelenő új játékokat, vagy még többet tudhatunk meg a már bejelentettekről, így a Far Cry 5-ről is

Far Cry 5   
 
https://farcry.cenega.hu