2014. november 14. | 12:00
Mint tudjátok, napokon belül megjelenik a Far Cry 4, és úgy gondoltuk ideje tisztázni a spoilerek kérdését. Először is, mi az a Spoiler?
Spoilernek számít bármilyen olyan információ a játékról, ami nem elérhető a hivatalos Ubisoft forrásból, és elronthatja a játékélményt mások számára. Tehát spoilernek számítanak például saját screenshotok, gameplay videók, részletek a történetről, és különösen a fontos fordulópontok a cselekményből, ahogy a játék különböző befejezései is.

Mi pedig nem szeretnénk, hogy a chatboxon, a hozzászólások között, vagy történetesen a fórumban elrontsátok a játék felfedezésének izgalmát mások számára, ezért a következőkre kérünk titeket:
  • A chatboxban egyáltalán ne spoilerezzetek, különben bejegyzésetek figyelmeztetés nélkül törlésre kerül.
  • A hozzászólások között, fórumbejegyzésekben lehet spoilereket írni, viszont kötelezően jelölni kell azt. Ennek módjáról részletek lentebb. A jelöletlen spoilerekkel rendelkező hozzászólások és fórumbejegyzések a spoilerek mennyisége alapján szerkesztve vagy törölve lesznek.
  • Fórumtémák címeiben szigorúan TILOS spoileresen fogalmazni.
  • Ha olyan fórumtémát hoznál létre, amiben direkt spoileres dolgokról beszélnétek, azt jelöld a téma címében is. Ezekben a témákban is kötelező a spoilerek jelölése.


Hogyan kell jelölni a spoilereket?
Erre a kérdésre már a Far Cry 3 megjelenésekor szenteltünk egy fórumtémát, amit megnézhettek ide kattintva.


Ha kérdésetek, javaslatotok van a témával kapcsolatban, tegyétek fel ennek a cikknek a hozzászólásai között, és ha bizonytalanok vagytok a spoiler-jelzés használatában, gyakorolhatjátok szintén itt, vagy a fent linkelt fórumtémában.

 
https://farcry.cenega.hu