2014. május 20. | 12:28
Szemfüles rajongók vették észre, hogy a Ubisoft talán akaratlanul több információt leplezett le a Far Cry 4-ről, mint tervezte volna. A Uplay-en előrendelhető játék leírásában bukkantak új információkra, amit azóta eltüntettek onnan, de szerencsénkre a Google gyorsabb volt és eltárolta.
A fenséges Himalája csúcsai között húzódik Kyrat, egy ország melyben a hagyományok és erőszak mélyen gyökerezik. A te neved Ajay Ghale. Édesanyád utolsó kívánságának teljesítéséért utazol Kyratba, ahol azonban Pagan Min diktátor elnyomó rezsimje ellen dúl éppen polgárháború.
Fedezd fel ezt a hatalmas nyitott világot, ahol veszély és kiszámíthatatlanság leselkedik minden sarkon. Itt minden döntés számít, és minden pillanat egy történet. Üdv Kyratban!
A fentiekből nem csak a nevünk és a történet kerete derül ki azonban. Főhősünk, Ajay Ghale nevéből származására is következtethetünk, ami alapján ő nepáli, tibeti eredettel rendelkezhet. Ez azért is fontos, mert ha ez igaz, akkor ezúttal nem egy "fehér ember felszabadítja a vadembereket" típusú történetet kapunk, mint ami miatt sokan aggódtak a FC4 borítótervét látva.
Valószínű, hogy a képen Pagan Min diktátort láthatjuk, de világos bőrszínének ellent mond nepáli neve, ami valamelyest megnyugtathatja azokat, akik kifogásolták, hogy Kyrat királya fehér, európai lehet. Utóbbiról Alex Hutchinson, a játék creative directora is nyilatkozott, miszerint a képen látható figura "nem fehér, és nem is a főhősünk".

Far Cry 4   Karakterek   Pletyka   
 
https://farcry.cenega.hu