2014. április 03. | 12:22
A Ubisoft kreatív részlegének alelnöke, Lionel Raynaud nyilatkozott az előző generációs konzolok támogatását illetően, amiben kifejtette hogy még a következő években is számítani lehet arra, hogy jelennek meg új címek Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Természetesen, ilyenkor egyből felmerül a kérdés, hogy egy NextGen-re fejlesztett játéknál milyen különbségek fordulhatnak elő a konzolgenerációk között, és esetleg az előző szériás gépek visszatarthatják-e a fejlődést, de Raynaud igyekezett eloszlatni az aggodalmakat:
Választás kérdése, hiszen mikor egy játékot mindkét konzolgenerációra fejlesztünk, akkor eldöntjük, melyikük kapja a vezető szerepet. Tehát, ha úgy döntünk, hogy egy cím esetében az új generációs konzolok vezetnek, akkor a fejlesztés során nem kell számítani korlátozásokra, visszatartó erőre. Viszont ilyen esetben megeshet, hogy az előző generációs gépeken nem lesz mindaz elérhető, ami NextGen-en.

Az interjú még azelőtt készült, mielőtt a kiadó bejelentette volna, hogy az Assassin's Creed: Unity csak az új konzolokra jelenik meg. Kérdés, mit jelent ez a Far Cry szériára nézve? Azt tudjuk, hogy Xbox One és PS4 támogatást kap, de így elképzelhető, hogy az előző generáció játékosainak sem szükséges új gépre befizetniük a Far Cry 4-hez.

Xbox 360   Xbox One   PlayStation 3   PlayStation 4   
 
https://farcry.cenega.hu