2013. február 08. | 15:46
A Ubisoft nyilvánosságra hozta az előző pénzügyi negyedévének eredményeit, amelyben a Far Cry 3 is szép helyet szerzett magának. A jelentés szerint Vaas és Jason csatározására világszinten 4,5 millió ember fizetett be. Összehasonlításul, más Ubisoft játékokból, például az Assassin's Creed legújabb epizódjából 12 milliót, a Just Dance 4-ból pedig 8 milliót adtak el. Magyarországi adatokat csak a 2012-es évből szemezhetünk, mivel januártól már nem készítenek játékeladási statisztikákat itthon.

A Far Cry 3 itthoni megjelenésének hetén minden platformon átvette a vezetést, rövid időre maga mögé kényszerítve olyan címeket, mint az Assassin's Creed 3 és Black Ops 2. Az év 49. hetétől kezdve azonban az orvgyilkos Connor kalandja bizonyult kelendőbbnek, de egészen az év végéig sikerült a dobogón maradnia mind a PC-s, mind pedig az összesített platform listán. A Far Cry 3 itthon az év 12. legtöbbet eladott játéka lett, ami nem egy rossz eredmény, tekintve, hogy mindezt alig egy hónap alatt érte el.

A szép számokat látva a Ubisoft nem habozott, és bejelentette, hogy a következő években érkezik a következő Far Cry epizód, de ezúttal nem kell 4 évet várni az újabb vad kalandig.

Játékeladási toplista   Far Cry 3   PC   Xbox 360   Playstation 3   
 
https://farcry.cenega.hu