2012. június 15. | 13:32
Gearhead, a Ubisoft Massive Far Cry 3-as Community Developer-e, aki már többször igen hosszú válaszlistával látott el minket, ezúttal sem fukarkodott velük. Mind a Co-Op módról, mind pedig a Multiplayer módról sok új információt megtudunk, például, hogy hogyan fog működni a "radar", vagy milyen beállításokra lesz lehetőségünk meccskészítésnél.

Ha neked is van kérdésed, tedd fel a hozzászólások között, mi pedig továbbítjuk a készítőknek, akik a következő Kérdezz-Felelekben a Te kérdésedet is megválaszolhatják.

Co-Op


Meccs közben csatlakozhatnak új játékosok, a bent levők távozhatnak? Vagy, ha valaki kilép, akkor a meccs végetér?
A játékosok beléphetnek meccs közben, és ki is léphetnek bármikor, de legalább két játékosnak mindig bent kell maradni, mivel egyedül nem lehet játszani.


Ha meccs közben belehet lépni, akkor van olyan opció, hogy csak barátok léphessenek be, ne vadidegenek?
Ha privát meccset játszol, akkor meghívhatod a barátaidat, hogy csatlakozzanak hozzád. Public meccseken bárki beléphet melléd.


Vannak olyan gyűjthető dolgok, extra felszerelések, amiket csak egy-egy Co-Op küldetés teljesítésével szerezhetsz meg?
Ugyanazt a profilt használod Multiplayer-ben és Co-Op-ban is, tehát bármi, ami elérhetővé válik neked Co-Op-ban, ugyanúgy használhatod a Multiban is, és ugyanez érvényes fordítva is.


Lehet a Co-Op Challange meccseket (mini játék) anélkül is játszani, hogy először végigmennénk a Co-Op küldetéseken?
Nem.


Ha mind a négyen ugyanazt a class-t választjuk ki, az animációk fognak bármiben különbözni?
A játék nem class-alapú - viszont mindenki személyre szabott class-t használhat -, de ez nem tesz különbség az animációkban. Természetesen Tisha női karaktere más animációkkal rendelkezik, mint a férfi karakterek.


A 6 Co-Op küldetésből lesz lehetősége a csapatnak együtt használni egy járművet?
Lesznek olyan versenyalapú feladatok, amikor járműveket kell használni (pl. Jetski), amikor egymás ellen kell versenyeznetek, de nincs olyan küldetés amikor egy járművet csapatként kellene használnotok.


Lesz rá lehetőség, hogy több Co-Op küldetést adjunk hozzá a játékhoz a jövőben?
Még korai a DLC-k és hasonlók tárgyalása.


Lesz Co-Op statisztika, ahol láthatjuk, hogy pl. melyik játékos volt a meccs során a leggyorsabb, ölt legtöbbet, stb. Ez egy jó indok lenne, hogy a játékosok újrajátsszák a küldetéseket.
Minden egyes meccsnél fogtok látni különböző statisztikákat, hogy ki volt a legjobb mindenféle dolgokban. A profilodon pedig külön megnézheted majd a saját Co-Op statisztikádat is. Az még nincs eldöntve, hogy lesz-e egy globális Co-Op toplista.


A fejlesztés melyik szakaszában adtátok hozzá a Co-Op-ot a játékhoz?
Nagyon hamar, ahogy a Massive csatlakozott a projekthez.


Multiplayer


  • Amikor a játékos elég Csapattámogató pontot szerzett, akkor használhatja a Scouts (felderítők) eszközt. A Scouts információt ad az ellenséges játékosok helyzetéről, így egy bizonyos időre láthatóvá teszi őket a radaron. A játékosok szintúgy aktiválhatják a Decoy-Scouts eszközt (kb. Felderítő Csali), ami arra szolgál, hogy tévesen jelenjen meg az ellenséges játékosnak a mi poziciónk a radaron.

  • Továbbá, az ellenséges játékosok, akik hangtompító nélkül lőnek, megjelennek a radaron. A játékosoknak lehetőségük lesz jelölni az ellenfeleket, így ők szintén megjelennek majd a radaron, és a karakterük feje fölött is látható lesz egy ikon.


Mi történik a radaron, ha valaki megjelöl egy ellenséges játékost?
Az ellenfél megjelenik a radaron, amíg a jelölés tart.


A meccsbeállítások között a radart vagy baráti tüzet lehet ki/be kapcsolni?
Mindkét esetben Igen, a Custom meccseken lesz rá lehetőség.


FC2-ben, ha a szavazás be volt kapcsolva, a játékosok szavazhattak, hogy növeljék a meccs idejét/kitiltsanak játékosokat/újrakezdjék a meccset. Néha ez nagyon zavaró volt, főleg mikor valaki szavazást indít, majd kilép. Változtattatok-e ezen a Far Cry 3-ban, hogy az admin nagyobb irányítással rendelkezzen?
Ahogy belépsz a Multiplayer-be, az alapbeállítás a hivatalos meccslista (official playlist) lesz. Ha nem akarod, hogy mások zavarják a játékodat, akkor ott a helyed.


A fegyverek kifogyhatnak lőszerből? Ha igen, mi ennek a folyamata?
Természetesen. Ha kifogysz a lőszerből, úgy szerezhetsz többet, hogy átsétálsz a halott ellenségeken. Illetve felveheted tőlük a fegyvereiket is.


Lesz rá opció, hogy manuálisan megváltoztassuk a meccs hosszát, vagy az újraéledési időt?
Privát meccs készítésekor az adminnak lesz lehetősége ezek beállítására, de a hivatalos meccslistában az alapbeállítások lesznek érvényesek.


Használhatjuk egyszerre a gránátokat és molotov koktélokat, vagy csak az egyiket, attól függően, hogy milyen class-t választunk?
Te döntöd el, hogy milyen fegyvereket választasz. Használhatsz már kész fegyvercsoportosítást (loadout), de elkészítheted a sajátodat is.


Multiban, minden fegyvert és kiegészítőt össze tudunk gyűjteni, vagy kell áldozatokat hozni, választani, hogy egyik vagy másik?
Mindent megszerezhetsz.


Vízben lehet késelni egymást?
Nincs vízalatti harc Multiban.


Sprinteléskor a játékos nehezebben fog kanyarodni/fordulni, úgy mint az FC2-ben?
Igen.


Be lehet-e húzni fedezékbe a sérült társakat?
Nem, de az életükhöz ragaszkodó (clinging on to life) játékosokat felélesztheted. Mikor újraélesztenek, a Battle Cry újratöltődik, így tehát egyből megköszönheted az élesztést egy Battle Cry-al.


Újraélesztés közben lehet fegyvert használni?
Az újraélesztés maga elég gyors folyamat, de miközben segítesz a csapattársadnak, te sebezhető vagy. Ezért ajánlatos először felmérni, hogy tiszta-e a terep.


Lehet-e fegyvereket vagy kést a létrákon mászva használni?
Létrákon mind a két kezedet használod, de Zipline használatakor az oldalfegyveredet elsütheted.


Mászás közben le lehet-e majd ugrani/csúszni a létráról?
Igen.


A létrákhoz ugye már nem fog kelleni gombnyomás?
Valószínűleg nem.


Lehet-e tesztelni majd a kamerabeállításokat?
Itt nem lesznek olyan megfigyelő kamerák, mint az FC2-ben voltak, viszont minden meccs elején a kamera végigpásztázza a pályát.


  • Az osztott képernyős mód elérhető lesz Co-Op-ban és Multiplayer-ben is, minden platformon.


Szeretnétek ti is kérdezni a Multival, a Co-Op-al, vagy a Singleplayerrel kapcsolatban? Várjuk a kérdéseiteket a hozzászólások között, és mi továbbítjuk a ComDevek felé!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu