2012. május 15. | 17:59
Míg 2008 októberében a polcokra kerülő Far Cry 2 játék dobozán az An-Tec logó látszott, az idei év szeptemberében a Far Cry franchise legfrissebb darabjának borítóján már a PlayON logó díszeleg majd. PlayON… de kik is Ők?
Mint számos más játék, így a Far Cry 3 magyarországi megjelenéséhez is a PlayON Magyarország Kft (korábban CD Projekt Magyarország) neve fűződik. A cég játékszoftverek disztribúciója mellett magyar nyelvű lokalizációval is foglalkozik. 2011 májusában a PlayOn stratégiai együttműködést kötött a magyar játékszoftver piacon 15 éves múlttal rendelkező An-Tec Kft-vel. Az együttműködés eredményeként a két cég kiadói portfoliója összevonásra került, így Magyarország egyik legnagyobb független játékdisztribúciós cége jött létre.
Megkeresésünkre Csordás Gergely, a PlayON Online specialistája segítségünkre volt és válaszolt pár kérdésükre:

Far Cry HC:
Hazánkban a játék tervezett megjelenése követi a hivatalos dátumot, vagy esetleg attól eltér? Ha eltér, akkor mi ennek az oka?
Csordás Gergely: A tervek szerint nem fogunk eltérni a hivatalos megjelenési dátumtól.


FCHC: A játék hazai korhatár besorolása milyen lesz?
Csordás Gergely: Hazánkban a PEGI korhatár besorolást használjuk, ebből pedig a jelenlegi állás szerint 18-as besorolást kap, de ez még változhat.


FCHC: Az eddigi hivatalos megerősítés hiányában is a külföldi webshop-ok mellett az 576 KByte és a CD Galaxis oldalán is az ugyan az a borító kép szerepel. Várhatóan hazánkban ezzel a grafikával kerül forgalomba a játék?
Csordás Gergely: Igen


FCHC: A játék magyar lokalizációval jelenik meg?
Csordás Gergely: A játékhoz nem készül hivatalos magyar nyelvű lokalizáció.


FCHC: Mi ennek az oka? Bár a Far Cry 2 eladása nem döntött csúcsokat, de az első rész igen sikeresnek tekinthető...
Csordás Gergely: Nem szeretnék most hosszasan okokat felsorolni, de fontosnak tartom megemlíteni, hogy ha a PlayON szándékain múlna, akkor minden játékot magyar nyelven forgalmaznánk, de sajnos ez nem így van.


FCHC: Ha esetlegesen egy (non-profit) amatőr magyar fordító csapat megkeresne benneteket, hogy adjatok tippet, hogy hogyan lehet a nyelvi fájlokért felelős részt leprogramozni, akkor elzárkóznátok a segítségnyújtástól?
Csordás Gergely: Sajnos ezen a területen nem tudnánk segíteni a minket megkereső csapatnak. Ennek az oka egyszerű: a nyelvi fájlok programozását minden esetben a játék kiadójának programozói végzik, így ezen területen nem rendelkezünk az említett tippekkel.


FCHC: Lehet számítani különleges kiadásokra? Értem ez alatt az előrendelői változatokat.
Csordás Gergely: Több fajta előrendelői DLC létezik a játékhoz, mindegyik elérhető lesz hazánkban (üzletenként eltérő). Boltonként eltérő előrendelői csomagok várhatók, amik nem csak a DLC tartalomban fognak eltérni egymástól, hanem egyéb előrendelői ajándékokban is.


FCHC: Eddig a neten Predator Pack, Hunter Pack, Warrior Pack és Monkey Business Pack található előrendelői csomagban. Hazánkban lesz ennél több forgalmazva?
Csordás Gergely: Nem, nem lesz.


FCHC: Mivel a költségkímélő gazdaság miatt a játék DVD-ből nem valószínű, hogy csomagonként más-más telepítő lemezt nyomnak, így ezeket az extra dolgokat (pálya, fegyver, állat, stb.) deaktiváltan minden játék tartalmazza majd?
Csordás Gergely: Telepítő lemezenként biztos nem lesz eltérés, de hogy az extra tartalmak rajta lesznek, vagy letöltődnek azz nem tudjuk.


FCHC: Előre láthatóan a DLC-t a játék egy menüjén belül kell (egy a serial-tól eltérő kóddal) elérhetővé tenni, mint a Far Cry 2 extra küldetéseit?
Csordás Gergely: Általában külön kódja van az előrendelői DLC-knek. Az eddigi gyakorlat szerint a játékon belül lehet ezeket aktiválni, az erre hivatott menüpont alatt, ezért valószínűleg így fog működni a FC3-nál is, de ez nem 100%.


FCHC: Bár nincsen még megerősítve, de külföldön rebesgetik az Insane Edition-t, ami gamer-ek nagy kedvencével, a gyűjtői változat megfelelője. Hazánkban is lesz ilyen?
Csordás Gergely: Az ezzel kapcsolatos információ még nem kommunikálható. Jelenleg a válaszra várunk, hogy mikortól osztható meg ez az információ a nagyközönséggel.


FCHC: Köszönöm a segítséget, valamint sok sikert a jövőbeli munkákhoz!
Csordás Gergely: Nagyon szívesen

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu