2017. május 22. | 11:48
Ahogy azt már egy korábbi hírünkben láthatták a DiffView nevű csapat egy remek kis filmet dobott össze a Primal-hoz. A játék alkotói megkeresték őket egy kis háttérinformáció szerzése érdekében. A következőkben elolvashatjátok az elkészült interjút:

Far Cry
: Szia! Be tudnád mutatni magadat és a DiffView csapatát a Far Cry közösségnek?

Jirka Klemenc: A DiffView egy kis amatőr videós csapat Csehországból. Különböző játékok alapján készítünk kisfilmeket a Youtube nézőinknek. 3 éve kezdtem el a DiffView-t, én vagyok a producer, rendező és az operatőr is. A csapatot 3 másik emberrel alkotjuk. A különböző projektjeinkhez a baráti körben, az ismerőseink között keresünk színészeket és segítséget.FC: Több játék alapján készítettetek már videókat. Mi volt az a Primal-ban ami miatt filmet akartatok készíteni Oros világában?

JK: Mielőtt nekikezdünk egy projektnek fontos, hogy egyikőnknek már legyen valamilyen különleges kapcsolata a játékkal. A Primal esetében ez én voltam. Imádom az állatokat, a gyönyörű környezetet és természetesen az akciót. A Far Cry Primal kiemelkedően jól el van készítve és szinte könyörög, hogy készüljön belőle film.FC: A filmes környezet gyönyörű volt. El tudod mondani a rajongóknak, hogy hol volt a forgatás?

JK: Csehország egyik leggyönyörűbb részén készítettük - Adršpach vagy másik néven Adršpach Rock Town. Amikor kell egy ehhez hasonló gyönyörű hely nem kell átrepülnünk Amerikába mert ilyen helyek vannak a lábunknál:
FC: Mi volt a legnagyobb kihívás ezzel a videóval kapcsolatban?

JK: Egyértelműen az eszközök és jelmezek amiket nekünk kellett elkészíteni. Természetesen még a színészek és kaszkadőrök biztonsága is nagyon fontos volt. Például kellett készítenünk szivacsból valamit ami úgy néz ki mint egy kő, de nyugodtan fejbe vághatunk vele valakit és így tovább.

FC: Milyen kutatásokat végeztetek a videó elkészítéséhez?

JK: Nagyon-nagyon sokat játszottuk a játékot. Be kell valljam valószínűleg ez a kedvenc dolgom a munkában.FC: Miben különbözik egy játék alapján készülő film mint más projektek?

JK: A legnagyobb előnye játékokból filmet csinálni, hogy a közönség nagy része már ismeri a történet alapjait, ezért nem kell időt vesztegetni a karakterek és a háttértörténet bemutatására. Egyből belevethetjük magunkat az akcióba. Nincs sok vesztegetni való idő egy YouTube-os rövidfilmben.

FC: Van valami tanácsod a többi rajongónak aki videókat szeretne készíteni?

JK: Azt hiszem csak engedjétek el a fantáziátokat, de ne becsüljétek túl a képességeiteket, lehetőségeiteket. Csak olyan dolgot vállaljatok be ami nem túl nagy falat nektek és lépésről-lépésre haladjatok.

FC: A felszerelés és technika rajongó közönségünknek, milyen kamerákat és vágó programot használtatok?

JK: Black Magic Production Cinema Camera 4K kamerát és SIGMA Art 18-35 f1.8 és Tramon 24-70 f2.8 lencséket használtunk. A belső nézetes részek GoPro Black 4-el készültek. A drón egy DJI Phantom 2 volt. A hangot pedig Tascam DR-100 és Rode NTG1 segítségével rögzítettük. Az utómunkálatok Adobe Premiere, Adobe After Effects és DaVinci Resolve programokkal zajlottak.FC: Nagyon köszönöm a válaszaidat, Jirka! Még egyszer gratulálok a csapatnak és a színészeknek ezért a nagyszerű rajongói filmért.


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu