2017. január 14. | 20:13
Pan, miközben a Far Cry Primal Suvirvor módban játszottál milyen érzés volt, hogy a Permadeath aktiválva lett?

Féltem... Minden egyes százalék óriási eredmény volt számomra. Minden egyes lépés, amit Oros földjén tettem, olyan volt, mint ha valóságos lenne.
Mielőtt egy lépést is tettem volna, kétszer vagy akár többször is ellenőriztem az adott területet. Elég gyorsan rájöttem (körülbelül a játékmenet 2%-ánál), hogy én vagyok a préda, nem pedig hiper-szuper akcióhős. Az első próbálkozásom a Survivor mód + Permadeath párosítással csak 130 órányi hagyományos játékidő után volt, így már volt elképzelésem arról, hogy mi minden történhet. A Survivor módnak háromszor ültem neki, mire sikerült végig vinnem. A Survivor mode + Permadeath párosítással viszont megközelítőleg 16 próbálkozásomra sikerült csak befejeznem a történetet!Lenyűgöző teljesítmény, gratulálunk hozzá! Bemutatkoznál a Far Cry közösségnek?

Sziasztok, a nevem Pan, egy 40 éves szenvedélyes PC gamer vagyok Németországból, de jelenleg Dubajban élek. Igazi őskori játékos vagyok – különös tekintettel az RPG-kre. Az egész a papír-toll alapú játékokkal kezdődött (pl.: AD&D, RuneQuest). Az első MMRPG játékkal a 90-es években játszottam, ez a Lord British's Ultima Online volt. Micsoda remek idők voltak: emlékszek, egyszer az egyik hónapban 100 Eurót kellett fizetni a betárcsázós netezéseim miatt… a szüleim meg majd' megöltek!Miket tudnál tanácsolni azoknak, akik szeretnék kipróbálni a Survivor játékmód + Permadeath párost?
  • Lassan és óvatosan! Ebben a játékmódban nem hős vagy, hanem préda!
  • Használj ki minden mellékküldetést, hogy skill pontokat kapj! Ezek később még meg is menthetik az életedet!
  • Ne légy rest és ellenőrizd akár többször is a területeket a bagollyal.
  • Amikor eléred azt a részt, ahol Batarival kerülsz szembe, használj felfejlesztett Hunter övet és Berserk bombákat a harcosokkal szemben.
  • Ne feledd, hogy bármelyik pillanatban meghalhatsz. Ha ez meg történne, akkor pár órára tedd félre a játékot és kezd újra a kávészünet után (én többször is így jártam)Mik voltak a legnagyobb kihívások vagy a legijesztőbb pillanatok?

A harc Batarival! Amikor meghallottam a kezdetét a "The Wolf" (Fever Ray) zenének… Óóóó Istenem, még belegondolva is hevesebben ver a szívem! Valamint az, amikor a Sayla küldetésnél először találkoztam a kardfogú tigrissel (ami 3-szor megölt!).Melyik fegyvert, fegyvereket használtad leginkább?

Nos onnantól, ahogy az elérhetővé vált, elsősorban a longbow volt a fegyverem. Ez a fegyverem sokszor mentette meg a bőrömet. Ezt azonnal fejlesztettem. A másik, amit a közeli távolságra használtam, az a lándzsa volt. Bár alapvetően próbáltam mindig is elkerülni a közelharcot. Nagy szerencse, hogy a közelharci és hibrid (a lándzsa) fegyvereket hamar fel lehet fejleszteni, hiszen a longbow fejlesztésére Jaymával sokkal tovább kell várni. Ismerek pár Permadeath Survivor játékost, akik kerülik a multiple-kill lehetőség fejlesztését. Én viszont ezt használtam. Hasznos volt bizonyos helyzetekben, különösen akkor, amikor nem volt lehetőség elkerülni a közelharcot… mint Ull barlangjaiban. De ahogy azt a lenti képen is láthatod, a legnagyobb fegyverem az odalopakodós takedown / stealthkill:Milyen képességeket fejlesztettél elsősorban? Melyek a legfontosabbak?

Óóóó, ez egyszerű... hogy túléld a Survivor / Permadeath játékmódot, szükséged lesz az összes lehető életre, staminára és gyógyítási képességre! Tehát olyan sorrendben fejlessz, amelyek ezeket növelik:
  • élet energia
  • stamina (hogy elfuthass)
  • gyógyító képesség

A Survivor / Permadeath játékmódban már a legelejétől mindent arra tettem fel, hogy ezeket a képességeket kimaxoljam, még Karoosh megmentése után is arra tettem félre a pontjaimat, hogy az életerőmet megnöveljem (csak 3 sáv).

Számodra melyek voltak a legnagyobb pillanatok, amikor a lélegzeted is elállt?

Ull és Batari megölése a Permadeath játékmódban és a Far Cry Champion "The End" Video megtekintése. És Batari rémálma, ahol le kell lőni a Holdat.Melyik vadállat volt a társad a kalandjaid során?

A Survivor / Permadeath játékmódban a fekete tigris – túlzottan is félem megpróbálni megszelídíteni a kardfogú tigrist vagy a barlangi megvét. Nagyon nehéz 50%-ra levinni hogy megszelídíthessem, ezt jól megtanultam ebben a játékmódban.

Valami végszó?

Köszönet a Ubisoft-nak és a Far Cry Dev csapatnak ezért a játékért, mert őszintén szólva a Far Cry Primal Survivor / Permadeath adta a valaha megélt legintenzívebb játékélményemet! Valamint köszönet a Wenja nyelv megalkotásáért, ami a legcsodálatosabb nyelv, amit két nyelvész (Brenna Byrd és Andrew Byrd) csak alkothatott! Ez a nyelv sokat segített abban, hogy méginkább elmerüljek a játékban és ez sokat növelt a fantasztikus játékélményen. Megtalálhatod a itt a weboldalukat és a Twitter fiókjukat is.
Ezután már csak a VR élményével lehetne ezt fokozni! Én erre is készen állok!


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu