2012. április 05. | 20:56
A tegnap megjelent multiplayer videóban sok új információt megtudtunk, ma pedig megérkezett több új videóinterjú is, amelyekben megtudott infókat most magyarul olvashatjátok a tovább mögött. Megismertünk több játékmódot, a multi működéséről, érdekes funkciókról, valamint a pályaszerkesztőről is kiderültek dolgok. Nektek mi a véleményetek róla?

Csapatmunka

A csapatmunka kiemelt szerepet kap a Far Cry 3 multiplayer módjában.

 • Nem azt akarták, hogy akik sokat ölnek, szintet lépjenek és még halálosabb fegyvereket kapjanak, ehelyett azok haladnak majd könnyebben a ranglétrán akik használják a csapatjátékhoz adott funkciókat.


Mentsd meg társadat: Ha meccs közben meghalsz, akkor egy-egy gomb nyomkodásával ragaszkodhatsz életedhez, így lassabban vérzik el karaktered, miközben erről társaid jelzést kapnak, hogy megmenthessenek téged.

Csapattámogató fegyverek: Az úgynevezett csapattámogató fegyverek (team support weapons) a csapatod támogatásával járó pontokkal kerülnek feloldásra. Ezekből egyelőre három került bemutatásra:

 • A három elérhető csapattámogató fegyverek közül az első a Scout (felderítő), ami hasonlóan működik, mint egy UAV: A pályán található ellenségeket jelöli a csapat számára.

 • A második ilyen fegyver egy pszichés gáz, ami megőriti az ellenségeidet, mivel képtelenek lesznek megállapítani, hogy ki van velük és ellenük.

 • Végül pedig a hordó-bomba tele gázolajjal, amit repülőből dobnak az ellenségre. Az eredmény magáért beszél.


Battle Cry funkció: Ha aktiválva van, akkor az aktivizált képességeid (pl.: életerő gyorsabb visszatöltése, gyorsaság vagy pontosság növelése ) a közelben levő csapattagokra is érvényesek lesznek. A Battle Cry funkció nem akadályoz semmilyen mozgásban, cselekvésben, viszont csapatmunka pontokat kapsz alkalmazásáért.


Játékmódok


-Egyelőre két játékmódot mutattak be: Domination és Firestorm.

 • Domination során 3 pontot kell a csapatoknak elfoglalni és megtartani, hasonlóan például a Battlefield játékok Conquest módjához.

 • Firestormban mindkét csapat két darab lőszer halmot véd, miközben mindkét félnek az ellenség lőszerét meg kell semmisítenie. Az első halom megsemmisítése után a csapatnak korlátozott ideje van a második elpusztítására.
  Ha valamelyik csapatnak sikerült ez, akkor meg kell szerezni egy rádiót. Ha a korábbi szakaszt megnyerő csapat szerzi meg a rádiót, akkor a meccs véget ér, a pályára a már említett hordó-bombák zuhannak, azonban, ha a korábbi szakaszt elvesztő csapat szerzi meg a rádiót, akkor a meccs újrakezdődik.

Firestorm játékmódban az idő elteltével a pályát elborítja a tűz, és folyamatosan alakítja azt, így más-más játékstílust kell majd alkalmazni.


Döntsd el a vesztes sorsát!


 • A multiplayer meccsek végén lesznek videók, amelyben mindkét csapat legjobb játékosai jelennek majd meg. A győztes csapat legjobb játékosa fogja eldönteni a vesztes csapat legjobb játékosának a sorsát: Megölheti, de meg is kímélheti az életét.

 • Minél magasabb szinten van a játékos, annál több és több lehetséges módon alázhatja meg a játékos a vesztest.

Korábban írtunk az egyik előrendelőknek járó csomagban olyan multiplayeres tartalomról, amivel meg lehet alázni majd az ellenfelet - valószínűleg ez a funkció a játék ezen részében fog megjelenni.


Karakterosztályok


 • Visszatér a Far Cry 2 multiban megismert karakterosztály-rendszer, de továbbfejlesztett formában.

 • Az olyan alap osztályok mellett, mint a Soldier vagy Sniper, lesz személyre szabható osztály is.

 • Ezutóbbi karakterosztály nem lesz lekorlátozva, te állíthatod össze, hogy milyen fegyverekkel akarsz pályára lépni, milyen karakterrel, és te döntheted el milyen játékstílust alkalmazol, nem pedig a karakterosztály határozza meg majd a játékos játékstílusát.


Funkciók


 • A játékos képes lesz önmagát gyógyítani adrenalininjekciókkal.

 • Multiban a pályákon el lesznek rejtve pendrive-ok, amelyeken megfejtendő rejtvények vannak. Ha ezeket az ember megfejti, akkor igazán erős fegyverekhez juthat hozzá.

 • A felhasználók képesek lesznek feloldott fegyvereket cserélni egymás között, de ez nem a meccsen belül fog történni.

 • Egyelőre úgy tűnik nem lesznek járművek a multiplayerben.


Pályaszerkesztés és megosztás


 • Lesz beépített pályaszerkesztő minden platformon.

 • Sokkal könnyebb lesz pályák megszerzése, letöltése, megosztása, valamint lesz egy beépített értékelő rendszer is hozzá, tehát a játékosok könnyebben megtalálhatják a többi felhasználó által is sokra tartott pályákat.Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu