2016. október 29. | 16:49
Az utóbbi években a Far Cry sorozat egyik erőssége az volt, hogy egészen jól futottak egy mai viszonylatban nem túl erős, mondhatni közepes gépen is. Ennek a története 2012-ben kezdődött és a sort a Far Cry 3, a Far Cry 3 Blood Dragon, a Far Cry 4 és a Far Cry Primal alkotja. A Far Cry 3-at igen széles körben dicsérték, minthogy egy nagy előrelépés volt a Ubisoft részéről, de az ezt követő részek is nagyon jó fogadtatásban részesültek. Csak egyetlen egy baj van ezzel: mind a négy játék ugyan azzal a grafikus motorral fut, majdnem teljesen megegyező játékmenettel...

A következő résszel kapcsolatban még semmi sincs hivatalosan bejelentve, reméljük a Ubisoft is belátja, hogy nagyobb változásokra lenne szükség, mint egy megszokott "ráncfelvarrás".


Ha nincs új engine, már kiadáskor is kissé elévült lesz


Anno a Far Cry 3 a teljesen nyitott világával nagyott robbant. A Blood Dragon egy teljesen új látvány világgal és DLC árazással (Big Like!) kiadott önálló rész volt, viszont egy az egyben a Far Cry 3 átirata. A Far Cry 4 nagyon hasonlított a harmadik részre, csak meg lett fűszerezve pár igen hasznos újítással. És ezek bár nagyszerűek voltak, összességében a Far Cry rajongóknak mégsem keltette egy új játék érzetét. A Far Cry Primal pedig egy éles fordulattal a kőkorszakba rántotta a játékost, ahol az FPS-ben megszokott dolgoból elvett, de új lehetőségeket is adott. Mégis, az alapvető működését és a célokat nézve nagyjából hasonló volt a korábbi részekkel.
Ez mind szép, jókat játszottunk/játszunk velük, mégis egyik sem hozta azt a forradalmi újítást, amit a Far Cry 3.

A második rész után nem sokan reménykedtek a Far Cry széria sikerében, de az idő ezt megcáfolta. Viszont most már valami új kellene. A Far Cry és az Assassin’s Creed egymás mellett állva a Ubisoft két fő pilléreként kezelendő sorozata. Ha ezt a trendet tartani szeretnék, elkerülhetetlen az új grafikus motor és a megújított játékmenet.

Ha az új rész a rajongókban a megújulást, az újdonság varázsát kelti, egészen biztosan sikeres lesz. Ha viszont az ötödik alkalommal is csak egy Far Cry 3 érzetet kapunk, nem kell majd meglepődni a felháborodáson.
Mivel a 2017-es évben ezt még nélkülöznünk kell, reméljük, hogy az esetleges fejlesztés újításokban gazdag lesz

Forrás: www.iDigiTaltimes.com

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu