2016. április 01. | 10:42
A Far Cry Primal hamarosan sokkal könyörtelenebb lesz. Hamarosan megérkezik egy teljesen új és brutális játékmód, a Survivor mód, melyet április 12-én patch formájában megkap minden játékos PC-re és konzolra egyaránt.

Sok más mellett, a frissítés magába foglal egy permadeath opciót is, mellyel jelentősen megnöveli a téteket - és nem kevésbé az álmatlan éjszakáink számát. Aktiválása után a főhősünk halála végleges kimenetelű lesz és az egész játékot újra kell kezdeni...


Ha úgy érezted eddig nem volt elég nagy a tét, bekapcsolhatod a végleges halálozást (permadeath), ami pontosan azt jelenti, aminek hangzik: a játék véget ér, az első alkalommal, ahogy meghalsz (kivéve a látomásos küldetéseket, mivel azok nem "valósak"). Ha ez túl meredek lenne neked, a fejlesztők rád is gondoltak, és a biztonság kedvéért elhelyeztek egy második esély opciót is a beállításokban, ami egy tartalék életet nyújt, ami aztán a játék bizonyos pontjain újratöltődik. A túlélő mód és a végleges halálozás kombója bármelyik nehézségi módon elérhető lesz, mert a fejlesztők arra is gondoltak, hogy nem csak azokat érdekelheti a túlélésért folytatott küzdelemben pumpáló adrenalin, akik kizárólag a legextrémebb fokozatokon tolják a játékot. De a legfontosabb, hogy mindez opcionális.

De mindez csak a kezdet! A túlélő mód részeként kapunk egy állóképesség-mérőt, aminek kiürülésével főhősünk lassabb és gyengébb lesz, arra kényszerítve a játékost, hogy Takkar-t elküldje aludni, feltöltődni. Továbbá, a sokakat zavaró "radar", a minimap is kikapcsolásra került alapbeállításban, hogy a képernyő sarka helyett nagyobb figyelmet kapjon a közvetlen környezeted. A "háború köde", a térkép ismeretlen részeit elfedő ködlepelt is nehezebb lesz eltávolítani, mivel a környezetednek csak jóval kisebb része fog megjelenni a térképen, mint korábban. Kevésbé gyakran fogsz találkozni emberekkel és állatokkal, így a vadászat még nagyobb kihívást jelent, még több türelmet igényel. Ennek tetejébe a gyors utazás sem lesz olyan egyszerű, mert azoknak, akik a lusta ősember hack-jét választják rá kell döbbenniük, hogy utazásuk az állóképesség és élelem szintjét lecsökkentette.


Takkar különleges képességei sem lesznek olyan számottevőek, mint korábban: nem lesz képes baglyával többet drón csapásokkal ritkítani ellenségeinek sorait, és újabb nyílvesszők, dárdák kraftolása is legalább néhány másodpercet igényelni fog, ahelyett, hogy Superman-t megszégyenítve azonnal megjelenjenek arzenáljában. Ha pedig Oros hűvösebb völgyeibe merészkednél, jobb ha alaposan és rétegesen felöltözöl, mert Takkar hajlamosabb a megfázásra, mint a Far Cry 2 főhősei a maláriára. A hideg ellen a tűz is jó megoldás lehet, érdemes lesz egy fáklyát kéznél (és lehetőleg nem a hátsó zsebedben) tartani.

Ha most abban reménykedsz, hogy még mindig kéz alatt lesz a kutyaiskola-diplomát szerzett vadállat hadsereged, akkor el kell keserítselek: Oros bestiái sem lesznek olyan kezesbárányok, mint korábban. Ha meg szeretnéd szelídíteni őket, ezúttal előbb kellően le kell őket gyengítened, és csak utána kínálhatod meg őket a tegnapról maradt oldalassal. De neolitikum állatai is hamar hozzászoknak a jó koszthoz, így ha egyszer gondozásodba veszed, érdemes odafigyelni rájuk, mert a halál számukra is, meglepő, de végleges. Természetesen, a vadon rogyásig van vállalkozó szellemű leopárdokkal és farkasokkal, akik szívesen hűséges társaid lesznek, de az olyan ritka teremtmények, mint például a kardfogú vértigris, ha egyszer meghalnak, többet nem találkozol velük a játékban. Az se könnyít Takkar szorult helyzetén, hogy az állatok kevésbé lesznek Rambo-kompatibilisek, életerejük jóval kevesebb lesz.


De, hogy az élet ne csupa szenvedés legyen, legalább Takkar vadászösztönének (hunter vision) időtartama meg lett növelve, hogy Oros még hosszabb, még sötétebb és még halálosabb éjszakái legalább ennyivel túlélhetőbbek legyenek.

Erőfeszítéseinkért a fejlesztők előrelátóan jutalmakról is gondoskodtak nekünk, hiszen négy vadonat új Ubisoft Club kihívás is érkezik a patch mellé. Azoknak pedig, akik a létező legnehezebb fokozaton, azaz expert fokozaton, túlélő móddal és végleges halállal végzik ki a játékot, egy különleges meglepetés vár a végén. Ha kíváncsi vagy milyen lesz, április 7-én belekukkanthatsz a Ubisoft Twitch oldalán.

A megjelenés április 12-én esedékes, és a túlélő mód megjelenésével egy időben a PC-sek 4K-s textúráknak is örülhetnek.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu