2016. február 08. | 17:54
A Far Cry sorozat ismét nagyot változott. A belsőnézetű lövölde a trópusi környezettől, lecserélve az őrült tudósokat és a mutáns majmokat zsoldos hadseregekre, eljutott Afrikán át a Himalájába is. Most ismét az egészet újra gondolva 12000 évet megyünk vissza a múltba, egyenesen a kőkorszakba. Ekkor az ember még nem hódította meg a természetet így nem lesz könnyű dolga a játékosoknak.
Most a játék rendezője, Thomas Simon, próbál segíteni és elmondja tippjeit a túléléshez:


Szelídítsd meg az állatokat!
17 szelídíthető állat van a játékban. Ezeket, hogy magunk mellé tudjuk állítani enniük kell. Legegyszerűbb, ha egy kis csalit dobunk nekik. Csak arra kell figyelni, hogy a nagyobb ragadozók gyorsan felfalják azt, míg a kisebbeknél több időnk lesz.

Engedd szabadjára a bestiát!
Minden játékstílushoz más-más állat lesz a megfelelő. Például a farkasok és vad kutyák a felderítésben a legjobbak, a macskaféléket nehezebben veszik észre az NPC-k, tehát lopakodáskor lesznek a leghasznosabbak, de ezen belül mindegyik eltér valamiben a másiktól. Ha frontális rohamra készülünk a legjobb választás valamilyen medve lesz. Több ellenséget vonnak magukra és több sebzést viselnek el a többi bestiánál. Mindenki kedvencei a borzok is visszatérnek egy kicsit ősibb, de ha ez lehetséges még agresszívabb formában. Elijesztik a közelünkbe merészkedő más állatokat, de akár egy nagyobb állat leválasztására a csordájától is kitűnő.

Tartsd szemmel a ritka állatokat!
Oros vidékein barangolva találkozhatsz ritka bestiákkal is. Ezek minden a társaik által birtokolt képességgel rendelkeznek, de valamiben mindig jobbak. Például lesz olyan ami jobban bírja a tüzet.

Hozz fényt az éjszakába!
Ha besötétedik minden sokkal veszélyesebbé válik. Legjobb ötlet ha fáklyát gyújtasz. A legtöbb állat fél a tűztől és ezzel távol tudjuk tartani magunktól őket amíg biztonságos helyre érünk.

Gyakorold az íjászatot!
A Far Cry 3. és 4. részében is meg volt a lehetőség, hogy íjat használjunk a hangtalan gyilkoláshoz, de a Primal-ban a lőfegyverek hiánya miatt sokkal jobban rá leszünk utalva használatára. A játék elején megszerezzük első íjunkat amit aztán fejleszthetünk. Az ehhez szükséges anyagokat a világban gyűjtögetve szedhetjük össze, érdemes lesz tehát nyitott szemmel járni.


Az ősember legjobb barátja: a bunkósbot
Az íj nem az egyetlen dolog a tarsolyunkban amivel kellemetlenséget okozhatunk ellenfeleinknek. A bunkósbottal három féle képpen támadhatunk. Gyors támadás ami kisebb sebzést okoz, nehéz támadás amihez több idő kell, de a legtöbb ellenfelet egyből elintézhetjük vele és a harmadik, hogy hozzá is vághatjuk messziről bunkónkat az ellenséghez ezzel kibillentve egyensúlyából.

Variáld a fegyvereidet!
A bunkón, íjon, dárdán kívül sok más eszközt találhatunk illetve kraft-olhatunk. A pattintott kőszilánkok hasonlóan működnek mint a modern dobókések. Készíthetünk magunknak parittyát is amihez végtelen lövedék van, de messzire nem túl hatásos.

Tartsd szemmel a prédádat!
Mint ahogy az előző részekben itt is nagy szerepet játszik a lopakodás. Az egyik legrosszabb dolog ami történhet, hogy egy egész csapat ellenfél ered utánad mikor nem szemtől szembeni harcra vagy felszerelve. Ez a Primal-ban már az állatokra is vonatkozik. Érdemes előbb körülnézni, hogy mivel állunk szemben mert könnyen egy egész mamut csordával kerülhetünk szembe.

Nyeregbe fel!
Az őskorban nem áll rendelkezésünkre olyan luxus, hogy autókkal utazzunk, de lehetőségünk lesz valamivel gyorsabban utazni mint a lábbusz. Egy képesség megtanulásával meglovagolhatunk néhányat a betanított állataink közül. Utazhatunk a fiatalabb mamutokon, kardfogú tigrisen és a barna medvén. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Például a tigris a leggyorsabb, de nem tud úszni, míg a medve a leglassabb, de képes úszni.

A bagoly vezesse a szemed!
A játék elején valamilyen transz állapotban egy látomásunk lesz ahol egy bagoly mögött repülünk. Innentől kezdve hívhatjuk a saját madarunkat ha szükségünk van rá. Elsődlegesen felderítésre lesz használható, de néhány képesség elsajátításával támadásra is alkalmas lesz.

Takkar titkos rejtekhelye
Az elsődleges célunk terület szerzése a törzsnek miközben kiszabadítjuk annak tagjait. Ennek egyik módja a térképen szétszórt tábortüzek meggyújtása. Mindegyik meggyújtott tűz gyors utazási pont is lesz, de itt lesz a raktárunk is amibe a nyersanyagokat kapjuk a küldetésekért és a falusiaktól.

Főzőcskézésre fel!
Lehetőségünk lesz mindenféle növények és más összetevők összekeverésével különféle készítményekhez jutni amik gyógyítanak, gyorsabban futunk vagy úszunk tőlük.


Hallgass a vadászösztönre!
Csak néhány másodpercig tart, de segít a nyomkövetésben, ellenségek felderítésében, gyűjthető tárgyak megtalálásában. Ez is fejleszthető lesz és egyre több dolgot mutat majd meg nekünk.

Mentsd meg a falusiakat!
A játékban lesz 5 "tél szakértő" akiket ha kiszabadítunk megnyitnak egy-egy új képességfát és fegyver készletet. Érdemes lesz rájuk szánni egy kis időt.


Valószínűleg érdemes lesz megfogadni a tanácsokat, hiszen ki ismerné jobban a játékot mint aki készítette.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu