2015. december 11. | 23:51
A Far Cry: Primal kreatív rendezője mesélt az UbiBlog-on. Szó esett a helyszínről, a korszakról, a táplálékláncról és a helyiek nyelvéről.

A játék a mezolitikum korszakában játszódik (kb. 11.500 évvel ezelőtt). Ekkor kezdett az addig vadászó-gyűjtögető ember letelepedni, földet művelni. Tehát itt lesz az embernek először saját földje, ami kitűnő konfliktus forrás.

A helyszín kiválasztásához az akkori idők népességvándorlás útvonalát követték a fejlesztők, Afrikából a Duna mentén Európába. Fontos szerepet játszott a választásban, hogy szerettek volna egy gleccsert a játékba, ezért Oros a Kárpátokban, valahol a Felvidék környékén található.
A történet az európai populáció kialakulásának egy apró részletébe ad betekintést. Több vándorlási hullám feltorlódása adja az alap konfliktust. Az Udam törzs a jégkorszak miatt a hegyekben ragadt, kihalás fenyegeti, így kannibalizmusra kényszerülnek.

Mint azt már megtudtuk a Game Awards-on az állatok nagyon fontos szerepet játszanak majd a Primal-ban. Az elején minden veszélyt fog jelenteni, de ahogy haladunk a játékban egyre nagyobb és erősebb ragadozókat állíthatunk magunk mellé. Ezzel nem csak a más törzsbéliekkel való harcot tehetjük könnyebbé, de a kisebb állatokat is elijesztik. Kivételt jelentenek persze a borzok akiktől még egy kardfogú tigris sem mindig tud majd minket megvédeni. "A borzok igazi kártevők!"

Oros lakói természetesen nem beszélnek angolul. Helyette egy szakértők által alkotott nyelvet használnak. Természetesen angol felirat (és a Collector's Edition nyelvkönyve) biztosítja majd, hogy értsünk is valamit.
A karakterek mozgásának kidolgozása sem volt egyszerű. A megfelelő végeredmény érdekében Terry Notary mozgásszakértőt bízták meg egy könnyen eljátszható, de mégis autentikus mozgásforma kidolgozására.

Az előző Far Cry epizódokhoz hasonlóan fognak működni a táborok. Viszont mivel ezek nem katonai létesítmények ezért az ott tartózkodók nem járőrözni, figyelni fognak folyamatosan, hanem élik a mindennapjaikat. "Azt szerettük volna bemutatni, hogy ez nem egy háborús zóna, de mindenki a túlélésért küzd."

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu