2015. március 27. | 13:56
Aki a '80-as években született, szinte teljesen biztosan találkozott az Amiga, az Atari, a Spectrum, vagy a Commodore 64 gépek legalább egyikével. Akadnak olyanok is páran, akiknek egy villanásra átfut az agyán, hogy hogy is nézne ki egy mai játék rajtuk. És akad olyan is, aki ezt megmutatja nekünk...
Kalocsai Balázs, aka Majami Hiroz a napokban olyan volumenű videót tett le az asztalra, mely előtt az igazi nagyok is fejet hajtanak. Mi sem tehettünk mást és felkerestük, hogy megtudjuk ki Ő, honnan jön és merre tart. Na meg persze hogy miért pont a Blood Dragon?


Far Cry HC: Be tudnád pár szóval mutatni magadat? Honnan jött a neved? A 80-as évek gyermeke vagy, vagy csak a retro stílus fogott meg? Mi volt számodra a legmeghatározóbb számítógép / konzol típus?
Majami Hiroz: Úgy egy évtizede barátokkal csináltunk tizenévesként egy pár perces diákfilmet poénból, ami amolyan Scarface/Miami Vice/GTA: Vice City tribute volt, és a "Májámi Híróz" címet kapta. Jobb ötlet híján 4 éve, mikor a csatornám indult, ezt a nevet adtam neki. Persze ez így utólag átgondolva talán nem volt a legszerencsésebb, mert egyrészt a rengeteg, túlnyomó részt nem magyar anyanyelvű néző azt hiszi, hogy engem hívnak így (pedig Balázsnak), másrészt ötletük sincs, hogy kellene kiejteni (nem hibáztatom őket).
A nyolcvanas évek legvégén még épphogy csak óvodás voltam, szóval inkább filmekből és zenékből szívtam magamba az éra hangulatát utólag. Commodore 64-en viszont rengeteget játszottam, még akkor is, amikor már rég kiment a divatból.

Far Cry HC: Mikor találkoztál először az animációval? / Mikor gondoltál először arra, hogy Te magad készíts animációs filmet és ez mikor valósult meg ténylegesen?
Majami Hiroz: A kilencvenes években amerikai rajzfilmeken nőttem fel, de közben az akkori és a 2000-es évek elejei játékok is nagy hatással voltak rám. Anno Flash-ben kezdtem kézzel rajzolt dolgokat animálgatni - hogy mi volt a első, amit nagy nyilvánosság elé tártam, már magam sem emlékszem.

Far Cry HC: Egy-egy konkrét témára elkéréseket kaptál-e és vállalsz-e?
Majami Hiroz: Ötletekkel mindig bombáznak, olyan is volt többször, hogy indie zenekarnak készítettem videóklipet, miután felkértek a videóimat látva.

Far Cry HC: A Far Cry 3 Blood Dragon egyéni ötlet volt, vagy kérték a rajongók?
Majami Hiroz: Is-is. Mindenképp sor került volna rá, pláne azután, hogy tavaly tavasszal végigjátszottam és azonnal bekerült az abszolút kedvenceim közé.

Far Cry HC: Mennyi időt fektettél ebbe a munkába?
Majami Hiroz: Nehéz kiszámolni, mert kb. fél éve kezdtem, viszont sok szünet szakította félbe a projektet. Talán két hétnyi munka volt összesen.

Far Cry HC: Ezalatt csak erre a projektre koncentráltál, vagy több is futott egyszerre?
Majami Hiroz: Mindig futnak... tucatjával!

Far Cry HC: Hogy birkóztál meg a filmzene kérdésével? Ennek egy animációs filmben különleges szerepe van.
Majami Hiroz: Vannak megbízható zenész ismerőseim, akiket meg szoktam kérni, hogy segítsenek ki egy-egy track-kel, de a Blood Dragon videóhoz most én "gyártottam" minden zenei anyagot, a főcímzene szintis/gitáros feldolgozásától a 8-bites zenéig.

Far Cry HC: Milyen szempontok szerint történik a következő téma kiválasztása?
Majami Hiroz: Igyekszem olyan aktuálisan népszerű játékokat retrósítani, amiket közelebbről is ismerek. A Blood Dragon kézenfekvő volt a nyolcvanas évekbeli hangulata miatt.Far Cry HC: Nem ez volt az első Far Cry témájú alkotásod, hiszen nem túl rég láthattuk a "Far Cry 4 16-Bit Launch Trailer"-t is. Van személyes játék tapasztalatod a Far Cry bármely részéhez, vagy csak az Interneten fellelhető anyagokból dolgoztál?
Majami Hiroz: A Far Cry 4 videó elkészítésére tavaly a Machinima Respawn kért fel, nem játszottam magával a játékkal azóta sem, de természetesen némi kutatómunka előzte meg az animációt. A harmadik részhez volt szerencsém, bár nem vittem végig.

Far Cry HC: Milyen további terveid vannak?
Majami Hiroz: Belekezdtem egy tíz perces 3D animációs kisfilm munkálataiba, amik akár egy évig is eltarthatnak majd. Terveim szerint sok Vice City rajongó szívét megdobogtatja majd. Jó lenne továbbá, ha több energiám jutna Blaise's World nevű animációs csatornámra is.

Far Cry HC: Melyik animációs filmedre vagy a legbüszkébb?
Majami Hiroz: Mindig a legújabbra!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu