2015. január 27. | 22:46
Ha esetleg hirtelen eltűnt a Uplay-fiókodból a FC4 kópiád, akkor a hiba nem a Te készülékedben van. A UbiSoft ugyanis minden előzetes bejelentés nélkül törölte a harmadik féltől vásárolt példányokat a rendszeréből.
A napokban egyre több játékos arról számolt be, hogy teljesen váratlanul eltűnt Uplay profiljuk alól a korábban harmadik féltől vásárolt Far Cry 4 játékuk. Nem véletlenül, a Ubisoft ugyanis előzetes figyelmeztetés nélkül törölte azokat a játékokat (így a Far Cry 4-et is), amelyeket harmadik féltől szereztek be a játékosok.

Ilyen harmadik félnek tekinthető a Kinguin, a G2Play és a G2A, ahol az eredeti ár 60-70%-ért lehet hozzájutni a játékkulcsokhoz. Ezek az áruházak a Ubisoft-tal nem állnak szerződésben, így alternatív csatornákon, szürkén szerzik be a kódokat (például nagy áruházak készleteiből olvassák be azokat), amit természetesen nem díjaz a francia kiadó.

Persze ez nem az első ilyen húzás a történelemben, mert 2014 áprilisában a Devolver Digital is hasonló módon járt el a G2A-n vásárolt kulcsokkal:


A UbiSoft egyelőre nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, ettől függetlenül nem biztos, hogy etikus húzás volt szó nélkül eltávolítani azokat a játékokat, amiket egyébként legálisan vásároltak meg a játékosok.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu