2014. december 21. | 10:13
A Far Cry sorozat negyedik részében új fajta ellenséggel gyűlik meg a bajunk: csendesek és halálosak, a semmiből bukkannak elő, sokszor nem is látod őket, csak akkor jössz rá, hogy baj van, amikor már késő. Hiába bújsz el a növényzetben, észrevesznek ott is, de te hiába lesed a minimapot, hogy merre lehetnek, arra jutsz, hogy „akárhol”.

A megjelölés is csak nagyon rövid ideig működik, így hiába térképezel fel egy Outpostot és követed nyomon az ellenséges katonákat, ők így is meglephetnek bármikor és bárhonnan. Vadászok lévén íjjal lőnek, néha csak hagyományos nyílvesszővel, máskor pedig tüzes veszedelmet rád szabadítva, s nem kiabálnak, mint a katonák, hanem csak fütyülést hallani valahonnan, emiatt is nehéz követni a mozgásukat. Egyetlen előny, hogy a kilőtt nyíl útja látszik a levegőben, azt visszakövetve rájuk lehet bukkanni.


A vadállatokat is tudják irányítani, így hiába engeded szabadon a ketrecbe zárt állatot, hiába dobsz csalétket és vársz, hogy egy arra járó tigris elvégezze a piszkos munkát, nem fog működni, sőt, még egy vérszomjas döggel is meg kell küzdened. Szerencsére ilyenkor látszik a ragadozó és a vadász feje felett is egy jel.

Amikor az ember közelharcot vív a katonákkal, a vadászok félrevonulnak és általában messziről lőnek, illetve az Outpostoknál is sokszor kint járőröznek, így érdemes rendesen körbelopakodni a környéken, leszedni őket csendben, s utána foglalkozni a többiekkel.

A cikket köszönjük DaniFeri felhasználónknak!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu