2014. november 11. | 12:56
A Far Cry negyedik részének megjelenéséhez közeledve egyre több információ lát napvilágot, mégis számos olyan kérdés merült fel Bennetek és bennünk, ami eddig még nem lett megválaszolva. Így most ismételten megkerestük a PlayON-t, Magyarország egyik legnagyobb játékforgalmazóját, hogy kifaggassuk magukról, a Ubisoftról és természetesen a Far Cry 4-ről is. Segítségünkre volt Csordás Gergely, a cég Online / PR specialistája.

FCHC:
Először szeretnénk megköszönni, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy kicsit belessünk a kulisszák mögé

FCHC: Egy korábbi interjú kapcsán már volt szerencsénk megtudni ezt-azt a PlayON előéletéről. Az elmúlt 2 évben mi történt Veletek?
Csordás Gergely: Azt leszámítva, hogy a irodánk új helyre költözött, igazán komoly változások nem történtek


FCHC: Mint forgalmazó, a kiadó és a vásárló között álltok. Pontosan mi a feladatotok és miért van szükség Rátok?
Csordás Gergely: Egy részről rajtunk keresztül érkeznek a játékok hazánkba és kerülnek a boltok polcaira.
Másodsorban (én ezzel foglalkozom) a termékek megismertetése a hazai közönséggel. Ez jelenti a sajtóval való kapcsolattartást, rendezvények szervezését és speciális ajánlatok, akciók, kampányok kidolgozását, és rengeteg egyéb tevékenységet, amik kevésbé érdekesek. Azért szükséges a forgalmazók tevékenysége, mert a kiadók képtelenek lennének egy kontinensnyi területen ellátni a fenti feladatokat, ráadásul a helyi viszonyokat sem ismerik behatóan.


FCHC:
A nagyobb kiadóknak állandó forgalmazói partnereik vannak minden országban, hazai téren a Ubisoft a PlayON-nal áll kapcsolatban. Épp ezért a szavatoknak, javaslataitoknak van súlya lehet az anya cégnél. Milyen esetekben kérik a véleményeteket és milyen eseteken javasoltok magatoktól dolgokat?
Csordás Gergely: Általában konkrét elképzeléseik vannak a kiadóknak. Persze van, amiben majdnem teljesen szabad kezet kapunk, mint például a helyi tevékenységek.


FCHC: A Far Cry 4 hamarosan megjelenésre kerül. A hazai megjelenés is szigorúan követi az európai dátumot?
Csordás Gergely: Igen, nálunk is november 18-án lesz elérhető.


FCHC: Mely kiadások lesznek megtalálhatóak a magyar boltok polcain?
Csordás Gergely: Az előrendelők Limited Edition-t kapnak normál változat helyett. Természetesen a Kyrat Edition is kapható lesz.


FCHC: Mi a helyzet a Season Pass-el? Lehet itthon majd kapni?
Csordás Gergely: Általában a Season Pass-ról az online értékesítés miatt nem szívesen mond le a forgalmazó, így a kezeiben marad. Ez jelen esetben sincs máshogy.


FCHC: A Ubisoft milyen promóciós / előrendelői ajándékokkal rukkolt elő?
Csordás Gergely: A következő előrendelői ajándékok lesznek a játékhoz: Kukri kulcstartó, Pagan Min paróka, Gravírozott öngyújtó, Golden Path kendő, Póló, Poszter, DLC-k. Boltonként változó a pontos ajánlat, de mindenki az említett ajándékokból kap valamit.


FCHC: Tervezitek-e, és egyáltalán van-e rá módotok, hogy olyan Ubisoftos termékeket forgalmazzatok itthon, mint ami a Ubi Workshopban illetve Uplay Shopban vannak?
Csordás Gergely: Sajnos erre nincs lehetőségünk.


FCHC: Magyar szinkron vagy felirat várható-e a játékhoz?
Csordás Gergely: Nem várható sajnos.


FCHC: A Far Cry 3 eladások terén igen jól szerepelt és így kérdés sem volt a negyedik rész kiadása. Hazai szinten ez nem volt igaz, vagy mi az oka a magyar lokalizáció elhagyásának?
Csordás Gergely: A lokalizáció pedig nem kis költségvetést igényel és bár sokkal jobban szerepelt, mint a második rész, de eladások terén még így is igen kicsi piacnak számít Magyarország.


FCHC: A borító magyar lesz-e vagy marad angol?
Csordás Gergely: Marad az eredeti angol nyelven.


FCHC: Végezetül egy utolsó kérdés: Egy-egy korábbi játékhoz hasonlóan ehhez terveztek-e megjelenési partit?
Csordás Gergely: Launch Party-kat az idén egyelőre nem tervezünk. Az eddig szervezetteken is elértük a pár száz fős megmozdulást, de ennek eladások terén igazán nagy hasznát nem láttuk. Azt pedig be kell látni, hogy ezek nagy a költségvetésük. Ebből az összegből lehet mást is csinálni, aminek a játékosok is jobban örülnek. Ilyenek például az előrendelői ajándékok.


FCHC: Köszönöm a segítséget, valamint sok sikert a jövőbeli munkákhoz!

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu