2014. szeptember 22. | 12:02
Mint sok Ubisoft játéknál megtapasztalhattuk, a francia kiadó szoros kapcsolatot ápol az egyik legnagyobb videokártya-gyártóval, az nVIDIÁval, ami a Far Cry 4 esetében abban is megmutatkozik, hogy a PC játékosok számos exkluzív grafikai fejlesztést élvezhetnek az nVIDIA új technológiáinak köszönhetően. Cikkünk folytatásában ezekkel az újdonságokkal foglalkozunk - természetesen, képekkel illusztrálva.

A Far Cry 4 PC-s csapata és az nVIDIA élvonalbeli partnerséget épített ki, olyan termékeny együttműködést eredményezve, ami a technológiánkat és minőségünket minden eddiginél előrébb vitte. Közösen olyan fejlett alkalmazásokat hoztunk létre, amelyek hihetetlen vizuális élményt biztosítanak a játékosoknak, hogy tökéletesen elmerüljenek a Far Cry 4 gyönyörű, ám veszélyes világában."

[lightbox]

Az HBAO+ továbbfejleszti a már létező környezet árnyékolási technikákat, hogy még gazdagabb, részletesebb és valósághűbb árnyékokat hozzon létre az olyan tárgyak körül, amelyek elnyelik a fénysugarakat. Korábbi technológiákhoz képest az HBAO+ gyorsabb, hatékonyabb, és jelentősen jobb.A PCSS egy hatékony megoldás a fejlesztőknek, hogy közeledésre változó, realisztikus, lágy árnyékokat tudjanak létrehozni. Akár csak a valóságban, a PCSS árnyékok az árnyékot vető tárgytól való távolság növekedésével fokozatosan lágyabbá válnak. További előny, hogy a PCSS magas minőségű árnyék szűrési technikákat is magába foglal, amelyek csökkentik az árnyék-alias láthatóságát.


A TXAA egy folyamatosabb, tisztább képet biztosít, mint bármelyik más anti-aliasing megoldás. Egyszerre alkalmazza a minőségi MSAA-t, utólagos feldolgozást és az nVIDIA által fejlesztett időleges szűrőket.


A fénysugarakként, fénynyalábokként, vagy "isten sugaraiként" is ismert, alkonyatra jellemző fényjelenség egy erős fényforrás jelenlétében jön létre, minek eredményeképpen a játék világában jól kivehető fénynyalábokkal találkozhatunk. Az nVIDIA technológiájának köszönhetően mindezek jóval kevesebb teljesítményigénnyel járnak: Kyrat napsütötte völgyeiben és erdeiben igazán filmszerű minőséget ad a tájhoz.Nincs még egy olyan játék, ahol ilyen fontos szerepet játszik a valósághű, hihető vadvilág, mint a Far Cry-ban. A Far Cry 4 kihasználja az nVIDIA "hairworks" technológiáját, hogy biztosítsa az életszerű mozgást, a haj és állati szőr természetes hitelességét. Legközelebb mikor egy hópárduc kerget Kyrat havas csúcsai között, ne feledd megbecsülni mindezt!


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu