2014. január 08. | 15:57
Múlt év vége felé már számos röpke pletyka és spekuláció kapott szárnyra az interneten, ebben a cikkben pedig azokból szemezgetünk. Mindenesetre kezdjük a tényekkel: A Far Cry 3 messze túlszárnyalta a Ubisoft elvárásait, ezért Tony Key, a cég marketingese már néhány hónappal a játék megjelenése után megerősítette a negyedik epizód érkezését.

Ezután jelent meg 2013 májusában a Blood Dragon, aminek kritikai és közönségsikere szintén megerősíthette Ubisoftban a Far Cry brandben rejlő lehetőségeket. Majd jöttek a nagy játékos események, mint a PAX, E3 és Gamescom, ahol még véletlen sem ejtettek el semmilyen utalást a negyedik epizódot illetően. A csend egészen októberig töretlen volt, amikor Cliff Martinez elismerte, hogy ő fogja szerezni a Far Cry 4 zenéjét.

Innentől fogva pedig minden hivatalos vagy ahhoz közeli forrás elhallgatott, így a cikk folytatásában evezzünk át a pletykák és spekulációk ingoványos vizeire.

Az Examiner.com december elején közölt némi exkluzív információt a Ubisoft berkeiből, egy a projekthez közel álló forrástól:
A Far Cry 4 keményen halad. Jelenleg Omega kódnéven fejlesztik (semmi köze a Blood Dragonhoz). Nyitott világ RPG elemekkel, lesz co-op és online-társ funkció is.


Habár nem tudjuk, mennyire mondható hitelesnek a forrás, a benne elhangzottak nem tűnnek légből kapottnak. A nyitott világ és RPG elemek a Far Cry sorozat már-már kötelező védjegyei, míg a co-op viszonylagos sikere a harmadik részben további kiaknázandó lehetőségeket tartogat. Ami újdonság lehet, az az online-társ (online companion) mód, ami egyre több Ubisoft játékban bukkan fel (pl. Assassin's Creed IV: Black Flag), és értesülésem szerint olyasmit jelent, hogy az egyjátékos módnak bizonyos részein csatlakozhat hozzánk egy barátunk. Persze, a másik lehetőség, hogy egyszerűen így utalt a többjátékos (multiplayer) módra.


A fenti kép még egészen októberben bukkant fel a neten, látszólag a Far Cry 4 marketingjének első lépéseként. Ha alaposan végigböngészitek, a "Let's play" feliratnál látható egy dátum: 2014. 04. 04, ami (nyilván nem a megjelenésre) egyértelműen arra akar utalni, hogy megtudunk akkor valamit a játékról, talán a hivatalos bejelentésre kerülne akkor sor. De nem véletlen a feltételes mód, hiszen a képen számos árulkodó jel van, ami egy lelkes rajongói alkotásra enged következtetni.

Kezdjük ott, hogy Vaas nem hasonlít Vaasra, sem Michael Mandora (kissé ironikus is, hogy a falon egy sor azt írja "M.M. is V.M."). Továbbá, a jobb alsó sarokban levő FC4 logó feltűnően rajongói utánzat, hiszen sem a 4-es és sem az F betű nem illik a Far Cry sorozat megszokott karakterkészletbe.
Ettől független, egy április negyedikei leleplezésnek lenne értelme: mindössze egy héttel a PAX, és néhány hónappal az E3 előtt ideális lenne megindítani a marketingkampányt. Addig is, mi várunk, és nem is annyira titkon, de reménykedünk, hogy nem kell már sokat várnunk.

Azt pedig még továbbra is teljes homály fedi, hogy vajon miről fog szólni a játék, jön-e új karakter vagy a most bemutatott karakterek egyike vissza fog-e valahogy térni (Vaas!) és mi lesz a helyszín.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu