2012. november 24. | 23:15
Szemezgetés a Metacritic kritikaösszesítő oldal tartalmából. Az eddigi 25 kritikából mind a 25 pozitív, ezek értékeléseinek átlaga 89%-os. A legalacsonyabb pontszám amit kapott az 80, míg a legmagasabb 100.

PC Gamer - 89%
Egy hatalmas sziget vár a felfedezésre, elképesztően hatékony eszközök várnak arra, hogy gyilkolj velük bármilyen ellenséges szituációban, ráadásul az összekapcsolódó rendszerek előcsalják a benned levő kreativitást is. Ez egy jobb lopakodós játék, mint a Far Cry 1, de egy olyan nyitott világban játszódik, ami gazdagabb, mint a Far Cry 2-é. Épp ezért is csodálatos vele játszani.

Eurogamer Portugal - 100%
Mint mindig, ez a játék sem lesz mindenkinek tökéletes, de azoknak akik szeretik a videójátékokat, mindenképpen ajánlott, az FPS műfaj rajongóinak pedig egyenesen kötelező darab.


Multiplayer.it - 93%
A Far Cry 3 egy nagyszerű, szabad bejárású FPS, tele küldetésekkel és feladatokkal, amikkel elfoglalhatod magad, és mindenek felett mindez tökéletesen hozzácsatolva a főhősünk fejlődéséhez.


GRYOnline.pl - 90%
A Far Cry 3 az év egyik legérdekesebb játéka. Az egyjátékos mód egy hatalmas nyitott világ, érdekes karakterek és egy hangulatos történet egyvelege. Hibák persze előfordulnak, de mindent egybevéve mindenki megelégedhet a játékkal: a nyitott világ szerelmesei, és a jó sztorik rajongói egyaránt. Sőt, a többjátékos mód nem csak valami kötelező jellegű játékelem a fejlesztők részéről, mivel az is remek, és teljesen jogosan fókuszál a játékosok közötti csapatmunkára (ezt a a co-op mini-kampány még tovább fokozza). A Far Cry 3 egy olyan csomag, ami tele van kellemes meglepetésekkel. Eszelősen jó játék.


Gamereactor Denmark - 90%
Egy hatalmas sandbox játék, ami sok mindent ígér és azokat teljesíti mind egy szálig. Fejlett karakterek, nagyszerű küldetések és egy élő, vibráló világ, ami ezt a kalandot felejthetetlenné teszi. Ubisoft megelégedhetett volna egy remek egyjátékos móddal is, de ott van egy pazar co-op és multiplayer mód is, bennük szintén sok lehetőséggel. Ezennel ez lett az év legjobb lövöldözős játéka.


Polygon - 90%
Amikor a történet nincs az útban, akkor a Far Cry 3 egy elképesztő sikert tartogat a hatalmas nyitott világával és a számos dologgal, amit csinálhatsz benne. A Ubisoft egy technikailag ambiciózus, izgalmas játékot készített.


Gameblog.fr - 90%
Egy valódi meglepetés volt: Annak ellenére, hogy tudtuk előre, hogy a Far Cry 3 egy "őrülten jó, nyitott világú FPS" lesz, a játék ezen várakozásainkat egy dolog miatt mindenképpen meghaladja: a fő karakter, a sziget ábrázolásában. Gazdag, csábító, jól átgondolt, és felépített. Az egyedüli, kevésbé érdekes része a többjátékos mód, de így is találhatunk ott néhány jó ötletet.


3DJuegos - 90%
Ubisoft megint csak sikeresen kombinálja egy nyitott világú játékában a rendkívüli szórakozást a vitathatatlan mélységgel és jelentéssel. A Far Cry 3-nak megvannak a maga zavaró furcsaságai, de egy ilyen jó végtermék esetében azokról magabiztosan meg is feledkezhetünk.


Game Informer - 90%
Ez a fajta szabadság frissítőként hat a műfajra. Az egyetlen dolog, amit hiányoltam, az hogy az MI nagyobb kihívást jelentsen.


SpazioGames - 90%
Valóban az őrület ennek a játéknak az igazi neve, és ezt érezni lehet minden porcikájában. A karakterek eszelősek, a grafika őrülten jó, és a fejlesztők sem lehettek normálisak, hogy ennyi tartalmat tegyenek egy hibrid FPS játékba. A Far Cry 3 egy kolosszális játék, mégpedig olyan, ami egy jó ideig lefoglal majd. És a hibák, bug-ok, vagy néhol repetatív mellékküldetések sem képesek elrontani az élményt.


Eurogamer Italy - 90%
A Far Cry 3 egy kivételes FPS szórakoztató funkciókkal és kiváló karakterizációval. Azonban sajnos elpazarol jó néhány lehetőséget, amit a hatalmas nyitott világa tartogatna. Továbbá, a másodlagos tevékenységek nem olyan szórakoztatóak, mint lehetnének, sőt a sziget túl nagy területű, hogy hosszú távon is érdekes maradjon. Mindenesetre, ez a játék egy igazi meglepetés volt.


GameSpy - 90%
Lényegében azt javaslom, ne foglalkozzunk a többjátékos móddal, és csakis a kiváló sandbox egyjátékos módra koncentráljunk. Amikor a Far Cry 3 egy hosszú nyaralásra hív magához, élj az ajánlattal. Remek példája, hogy hogyan kell egy nyitott világú FPS-t jól megcsinálni, és számomra ez volt az év legkellemesebb meglepetése.


BigPond GameArena - 90%
Egy játék az ember bizonytalan dominanciáján a természet fölött. Hozd meg a saját döntéseidet: alkalmazkodsz vagy kihalsz, és közben még jól is érzed magad. Egy emlékeztető a sok rosszról, amit az emberek az ausztrál vadonról mondanak, és mindezt megnézheted anélkül, hogy homok kerülne a gatyádba. De akkor hol a fenében is vagyunk?


The Escapist - 90%
A Far Cry 3 egyjátékos történetének meglehetnek a maga csúcs- és mélypontjai, de ezek ellenére is egy elképesztő mélységű akció-élményről van szó. A harc és a nyitott-végű játékmenet jól átgondolt és leköti az embert. Ösztönzést is kapunk bőven a felfedezéshez. A többjátékos módok, habár nem olyan alaposak, mindenképpen szép extra funkciók, legalább annyira élvezetesek, mint az egyjátékos mód.


IncGamers - 90%
Igen, ha szeretnél olyan komoly témákkal foglalkozni egy játékban, mint drogok, gyilkolás, prostitúció, családon belüli erőszak, rabszolgaság, nemi erőszak, akkor a Far Cry 3-at mindenképpen be kell szerezned. Vannak hibái, de egyik sem változtat azon, hogy egy gyönyörű világ elbűvölő felfedezéséről (fizikailag és lelkileg), mely egy rothadó belsőt rejteget. Ha ez téged nem vonz, a játék még így is egy igazán jó nyitott világú FPS.


games(TM) - 90%
A Far Cry 3 cselekménye kissé buta és következetlen, az MI kissé buta és kiszámítható, és a világ is gyanúsan hasonlóan működik az Assassin's Creed-hez, mégis nagyon szórakoztató. És talán még fontosabb, hogy manapság, mikor a játékosok sokszor átverve érzik magukat, a Far Cry 3 fantasztikusan sokat nyújt ennyi pénzért.


Strategy Informer - 90%
Néhány technikai malőrtől (Ubisoft, javítsátok meg a mentés rendszert), a nem-cutscene NPC interakciók és az állandó fenyegetettség néhai hiányától eltekintve a Far Cry 3 győzelmet aratott az idén megjelent összes FPS játék fölött.


IGN - 90%
A Far Cry 3 ugyanazért fontos, mint az elődje, a Far Cry 2. Egy lövöldözős játék, ami elmélkedően tekint magára, a lövöldözésre és a műfajra.


Gamer.no - 90%
A Far Cry 3 minden téren lenyűgöző. A szigeten burjánzik az őrület, amit a barátok és ellenségek kiváló szereplőgárdája csak tovább fokoz. Grafikája elképesztő, és jó esélye van az Év Játéka címre.


JeuxActu - 90%
Az előző két epizód legjobb elemeit felhasználva, azok néhány hibáját orvosolva, a Far Cry 3 az idei év blockbuster címe, amire már mióta vártunk. Vizuálisan és művészileg, a nyitott világ egyszerűen csodálatos. A főkampány különböző küldetései mind érdekesek, és a co-op részeket is szépen bevezették. A többjátékos mód is sokakat fog szórakoztatni hosszú órákon át, köszönhetően az ötletes játékelemeknek.


Gamestar.de - 88%

PC Games (Germany) - 86%
Könnyebben bejárható, és végérvényesen jobb mint a második játék. A Far Cry 3 hihetetlen szabadságot ajánl fel egy gyönyörű világban, miközben egy tisztességes főküldetést, érdekes karaktereket, izgalmas harcokat és ösztönző karakterfejlődést is szállít ezúttal. Persze nem tökéletes: Néhány unalmas mellékküldetés, lineáris küldetések, és szükségtelen eszközkészítés, vadászat kicsit lehúzza a játékélményt.


AusGamers - 85%
Egy kísérteties élmény, nagyon jó értelemben. Nagy kár, hogy a történet nem élt fel az általa kecsegtetett potenciállal, helyette viszont kaptunk néhány unalmas, lineáris, anti-Far Cry pályát. A hibákat félre téve, a Far Cry 3 egy nyitott világú FPS, amit bűn lenne kihagyni, ráadásul PC-n gyönyörűen néz ki.


Gamereactor Sweden - 80%
Annak ellenére, hogy minőségileg kissé egyenetlen, a Far Cry 3 így is sziklaszilárd akciót és egy hatalmas nyitott világot nyújt a játékosnak.


Edge Magazine - 80%
Far Cry 3 főküldetései nem rejtenek semmi különlegeset önmagukban, és van köztük egy-két fárasztóan unalmas lopakodós rész is, de így is jobb, mint a Far Cry 2 története.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
 
https://farcry.cenega.hu